DEFEKTE ELLER FOR SMÅ KLOAKRØR?

VAND I KÆLDEREN

HVAD KAN VÆRE ÅRSAGEN TIL VAND I KÆLDEREN?

  • Defekte eller for små kloakrør: Kloakrørene fra dit hus kan være defekte eller med tiden være blevet for små til at kunne bortlede tilstrækkeligt vand fra din grund. Lad os gennemgå dine installationer med henblik på at få undersøgt dine kloakrør grundigt.
  • Kældervæg, grundvand, terræn eller utætte installationer: Hvis din kældervæg og jorden omkring huset er meget fugtig, kan det skyldes, at selve kældervæggen er utæt, eller at grundvandstanden er steget efter en periode med megen nedbør.
  • Utæt tagnedløbsbrønd: Det kan også være, at terrænet skråner, så overfladevand ledes ind mod huset i stedet for væk fra huset. En helt femte mulighed kan være et utæt vandrør.
  • Hvis en tagnedløbsbrønd skal repareres eller terrænets hældning vurderes – kontakt Holm El & VVS A/S. Hvis et vandrør skal repareres, så kontakt en autoriseret VVS-installatør.
  • Forstoppelse: Hvis vandet forsvinder langsomt, eller det “klukker” mærkeligt, når der skylles ud i toilettet, så kan det være tegn på forstoppelse i kloakledningen.
  • Forkert eller mangelfuldt udført dræn: Desværre oplever vi ofte årsagen til vand i kælderen er forkerte eller mangelfuldt udførte omfangsdræn. I den situation kan vi hjælpe dig med at finde fejlen og udarbejde en rapport over det arbejde, der måtte være udført forkert.

 

HVAD KAN DU GØRE FOR AT MINDSKE RISIKOEN FOR VAND I KÆLDEREN?

Hvis du vil mindske risikoen for vand i kælderen efter kraftige regnskyl, foreslår vi, at du enten får installeret en pumpe eller et såkaldt højvandslukke. På kort sigt kan begge disse velafprøvede metoder naturligvis føles som en stor investering. Men på lang sigt kan du spare en masse penge – og endda forøge værdien på dit hus. Allervigtigst er det naturligvis, at du vil føle dig mere tryg og tilpas i dit eget hjem.

 

PUMPE ELLER HØJVANDSLUKKE?

Både en pumpe og et højvandslukke har sine fordele og ulemper. Kontakt os – så kan vi skræddersy den løsning, der passer bedst til temperament og tegnebog.

Overvej samtidig, om der overhovedet er brug for dit afløb i kælderen. Hvis det ikke er nødvendigt, kan vi hjælpe dig med at slette afløbet.