VIRKER AFLØBET IKKE?

STOPPET AFLØB

VIRKER AFLØBET IKKE?

Virker kloakken ikke?… Når der lugter af kloak?
Så er det sandsynligt, at vandet er forsvundet fra dine vandlåse. Vi foreslår, at du fylder vand i dine gulvafløb, håndvask, køkkenvask, toilet og andre vandlåse.

…Hvis vandet forsvinder langsomt, når du skyller ud?
Så kan det være tegn på forstoppelse i kloakledningen. Hvis det sker, så er det en god ide at begynde med at løfte dækslet til rensebrønden. (Se vejledning: Værd at vide om rensebrønde)

…Forstoppelsen vender tilbage?
Gentagne tilfælde af forstoppelse eller sand og sten i bunden af din rensebrønd er typiske tegn på, at der ikke kun er tale om en forstoppelse. Årsagen kan være skade(r) på rørene. I det tilfælde foreslår vi, at du kontakter Holm El & VVS A/S, så vi kan undersøge problemet.

…Hvis du finder LIDT brugt papir i bunden af din rensebrønd?
Så betyder det ikke noget. Brugt papir og andre urenheder i bunden af rensebrønden er som regel ikke skyld i dine toilet- og afløbsproblemer. En smule brugt papir bliver automatisk skyllet ud.

… Men hvis du finder MEGET brugt papir i bunden af din rensebrønd?
Der er tale om meget papir, når du ikke kan se rørene i bunden af din rensebrønd. Så kan det være tegn på en fejl kloakledningen. I den situation skal du kontakte os. Vi vil herefter sende vores spulevogn hurtigst muligt for at rense ledningen og eventuelt undersøge årsagen.

… Hvis du bliver udsat for vand i kælderen?
Det kan være en god idé at sikre kælderen mod tilbageløbende spildevand. Kontakt os for at høre nærmere om muligheden for at installere et højvandslukke eller en pumpebrønd. (se vejledningen: Vand i kælderen)