STOPPET AFLØB

VIRKER AFLØBET IKKE?

Virker kloakken ikke?… Når der lugter af kloak?
Så er det sandsynligt, at vandet er forsvundet fra dine vandlåse. Vi foreslår, at du fylder vand i dine gulvafløb, håndvask, køkkenvask, toilet og andre vandlåse.

…Hvis vandet forsvinder langsomt, når du skyller ud?
Så kan det være tegn på forstoppelse i kloakledningen. Hvis det sker, så er det en god ide at begynde med at løfte dækslet til rensebrønden. (Se vejledning: Værd at vide om rensebrønde)

…Forstoppelsen vender tilbage?
Gentagne tilfælde af forstoppelse eller sand og sten i bunden af din rensebrønd er typiske tegn på, at der ikke kun er tale om en forstoppelse. Årsagen kan være skade(r) på rørene. I det tilfælde foreslår vi, at du kontakter Holm El & VVS A/S, så vi kan undersøge problemet.

…Hvis du finder LIDT brugt papir i bunden af din rensebrønd?
Så betyder det ikke noget. Brugt papir og andre urenheder i bunden af rensebrønden er som regel ikke skyld i dine toilet- og afløbsproblemer. En smule brugt papir bliver automatisk skyllet ud.

… Men hvis du finder MEGET brugt papir i bunden af din rensebrønd?
Der er tale om meget papir, når du ikke kan se rørene i bunden af din rensebrønd. Så kan det være tegn på en fejl kloakledningen. I den situation skal du kontakte os. Vi vil herefter sende vores spulevogn hurtigst muligt for at rense ledningen og eventuelt undersøge årsagen.

… Hvis du bliver udsat for vand i kælderen?
Det kan være en god idé at sikre kælderen mod tilbageløbende spildevand. Kontakt os for at høre nærmere om muligheden for at installere et højvandslukke eller en pumpebrønd. (se vejledningen: Vand i kælderen)